Elektrinis dantų šepetėlis

Kaip išsirinkti geriausią elektrinį dantų šepetėlį?

Dantų valymas yra kasdienės higienos dalis. Beje, neužtenka dantis valyti bet kaip – tai reikia daryti tinkamai, o tam verta pasirūpinti geru dantų šepetėliu. Šiandien populiarumu nesiskundžia elektriniai dantų šepetėliai, palengvinantys valymo procesą ir drauge užtikrinantys labai efektyvų rezultatą. Jei susigundėte įsigyti elektrinį dantų šepetėlį, neabejotinai svarstysite, koks gi jums bus tinkamiausias. Tad aptarkime kelis aspektus, kurie svarbūs, norint pasirinkti, kurie geriausi elektriniai dantų šepetėliai jums.

Kam šepetėlis bus skirtas?

Svarbu, kas bus šepetėlio naudotojas: suaugęs ar vaikas. Vaikams skirti šepetėliai turi mažesnes galvutes, neretai yra spalvingo, žaismingo dizaino, kas labiau motyvuoja mažuosius, kuriems dantukų valymas nėra mėgiamiausia procedūra. Beje, galite įsigyti vieną šepetėlį keliems šeimos nariams, tačiau tokiu atveju įsigykite ir skirtingus antgalius.

Šepetėlio tipas

Galime išskirti du elektrinių šepetėlių tipus: ultragarsiniai ir garsiniai. Pirmieji paprastai kainuoja daugiau, nes turi daugiau pranašumų, tad įvertinkite savo biudžetą ir poreikius. Ultragarsiniai dantų šepetėliai per minutę atlieka daugiau judesių, o tai reiškia, kad geriau išvalo nešvarumus. Kitas aspektas, šio tipo šepetėliai ardo bakterijų grandines, užkirsdami kelią jų susidarymui, o garsiniai šepetėliai tiesiog puikiai nušveičia apnašas. Reikia paminėti ir tai, kad garsiniai šepetėliai paprastai dirba garsiau, labiau juntami jų virpesiai.

Veikimo laikas įkrovus

Šepetėlių veikimo laikas varijuoja tikrai plačiame diapazone – nuo keliolikos dienų iki kelių dešimčių, todėl įvertinkite, ar jums šis parametras reikšmingas, nes jis daugeliu atvejų susijęs ir su šepetėlio kaina.
Beje, ne mažiau svarbus ir krovimo laikas. Juk daug patogiau greičiau įkraunamas prietaisas, tiesa? Bet turėkite omenyje, kad neretai greitesnis krovimas yra susijęs su trumpesniu prietaiso veikimo laiku, taigi identifikuokite, kurie kriterijai jums svarbesni.

Programos

Elektriniai dantų šepetėliai turi skirtingą skaičių programų ar kitų funkcionalumų. Kai kurie turės tik valymo funkciją su keliais lygiais, dar kiti gali turėti ir poliravimo, balinimo ar kitas papildomas funkcijas, jų režimus, kas suteikia kur kas daugiau galimybių naudotojams. Kadangi programų skaičius susijęs su prietaiso kaina, tai irgi gerai pagalvokite, kokie papildomi privalumai jums aktualūs.

Scroll to Top