Dantų balinimo metodai

Mūsų dantys yra nuolat bombarduojami įvairių medžiagų – visokio maisto, gėrimų, cigarečių, kurie negailestingai blukina mūsų dantis taip naikindami mūsų šypsenų baltumą. Dėl šios priežasties tamsūs dantys yra neišvengiamas daugelio mūsų gyvenimo aspektas, su kuriuo susidursime anksčiau ar vėliau. Bet nėra padėties be išeities.

Laimei, yra daugybė būdų sumažinti žalą, padarytą jūsų dantims. Šiame straipsnyje apžvelgsiu keletą efektyvių dantų balinimo būdų, kurie šiandien yra plačiai naudojami.

Vienas veiksmingas dantų balinimo būdas yra dantų balinimo padėklai. Jų galima įsigyti iš odontologų. Šie padėklai – tai  dėklai dantims, kuriuose yra peroksido pagrindo gelio arba balinimo gelio. Padėklai uždedami ant dantų ir laikomi apiie 60 minučių kiekvieną dieną, keletą savaičių.

Dantų balinimo padėklai dažnai duoda labai teigiamus rezultatus ir yra tikrai efektyvus būdas, tačiau kai kuriems žmonėms šis procesas yra per ilgas. Didelę pažangą padarė dantų balinimo technologija lazeriu, kurios pagalba, tą patį rezultatą pasieksite vienu valandos apsilankymu pas odontologą.

Šio, vieno efektyviausių dantų balinimo būdų principas labai paprastas – ant dantų uždedama balinimo gelio ir aktyvuojama lazeriu. Šis aktyvavimas pagreitina ir pagerina dantų balinimo procesą ir užtikrina 100% dantų baltumą. Visgi, yra ir kita medalio pusė. Šis būdas tikrai efektyviausias, tačiau taip pat ir brangiausias. Šis malonumas kai kuriais atvejais gali kainuoti apie 2000 lt.

Tiems, kurie nenori ar negali skirti tokių pinigų dantų balinimui, rekomenduojamas labiau ekonomiškas, bet mažiau efektyvus būdas – dantų balinimo juostelės.Šios juostelės pagamintos iš peroksido pagrindo medžiagų ir yra panašios sudėties kaip ir prieš tai aptartų dantų balinimo medžiagų. Šios juostelės uždedamos ant dantų ir laikomos apie valandą kiekvieną dieną, dvi savaites.

Pagrindinis šių juostelių trūkumas yra tai, jog jos gali balinti tik priekinius dantis. Tai išryškina tas vietas, kurių šios juostelės negali pasiekti ir taip balintos vietos nuo nebalintų skiriasi labai aiškiai ir tai gadina visą estetinį dantų vaizdą.

Scroll to Top