Dantų balinimo juostelės

Dantų balinimo juostelės – tai plonos polietileno juostelės, padengtos vandenilio pedoksidu, kuris veikia kaip baliklis. Šios juostelės dažniausiai būna parduodamos komplektais – viršutiniams ir apatiniams dantims.

Šios juostelės yra prispaudžiamos prie dantų ir yra laikomos apie 30 minučių, kas 12 valandų apie 1-2 savaites (priklausomai nuo to, kokio stiprumo baliklį naudosite kartu su dantų balinimo juostelėmis.)

Balinimo juostelės naudojamos trumpesnį laiką, nei balinimo padėklai, yra žymiai mažesnės, todėl patogesnės naudoti.

Vienas iš šių juostelių trūkumų yra vandenilio peroksido, kaip baliklio naudojimas. Šio chemikalo naudojimas nėra rekomenduotinas odontologų. Karbamido peroksidas šiuo metu laikomas kaip geresnis variantas, beto, jis yra naudojamas balinant padėklais.

Dar vienas šių juostelių naudojimo trūkumas yra padidėjęs dantų ir dantenų jautrumas. Šias problemas galima sumažinti, jeigu naudosite mažesnio koncentrato (6%) stiprumo baliklį, rezultatai bus tokie patys, tačiau užtruks šiek tiek ilgiau, nei naudojat stipraus koncentrato baliklį.

Ir paskutinysis šių juostelių trūkumas – jos neišbalina visų dantų, o tik priekinius viršutinius ir priekinius apatinius, beto, sunkiai prieina tarpus, įvairius užlinkimus ir t.t. Vieniems tai problema – išsiryškina neišbalintos vietos, kitiems – tai visai netrukdo. Bet kokiu atveju, pasitarkite su odontologu dėl dantų balinimo namuose ir išsirinkite jums labiausiai tinkantį variantą.

Scroll to Top