Dantų priežiūra

Dantų priežiūra yra sveikų dantų garantas. Šis aspektas yra labai svarbus, nes jis prisideda prie bendros sveikatos būklės. Lankymąsis pas dantistą – išmintingiausias žingsnis gauti informacijai apie taisyklingą burnos higieną. Keli maži pakeitimai jūsų burnos higienos įpročiuose – ir kiekvienas vizitas pas dantistą užtruks vis trumpiau. Tinkama burnos higiena apsaugos dantenas nuo įvairių ligų, burną nuo blogo kvapo ir užtikrins gerą bendrą savijautą bei sumažins išlaidas odontologinėms procedūroms. Štai keli patarimai, padėsiantys išlaikyti dantis sveikus.

Valykite dantis reguliariai su šepetėliu ir dantų siūlu

Sveiki dantys – švarūs dantys. Reguliarus valymas šepetėliu bei dantų siūlu yra būtinybė, norint išlaikyti dantenas bei dantis sveikus ir stiprius. Valykite dantis mažiausiai du kartus per dieną, naudodami pastą, kurios sudėtyje yra fluorido, kuris apsaugos dantis nuo ėduonies ir ertmių atsiradimo. Neskubėkite ir skirkite laiko visapusiškam dantų valymui. Pasirinkite tokį šepetėlį, kuris atitiktų jūsų dantų bei burnos struktūrą ir būtų jums malonus. Šepetėlio šereliai turėtų būti užapvalinti. Taipogi įpraskite valyti ir liežuvį, kad išvengtumėte blogo burnos kvapo. Keiskite šepetėlį maždaug kas du mėnesius.

Valyti dantis tarpdančių siūlu kasdien irgi yra labai svarbu. Šis procesas padeda pasiekti standžias vietas tarp dantų bei išvalo dantenas. Švelniai valykite dantis su siūlu ir netaupykite jo. Galite naudoti vaškuotą siūlą, jei jums sunkiai sekasi valyti paprastu. Pasistenkite valyti švelniai, kad išvengtumėte dantenų pažeidimo. Taip pat prisiminkite rūpintis netikrais dantimis lygiai taip pat kaip ir tikraisiais.

Stebėkite, ką valgote

Venkite saldžių maisto produktų, nes didelis jo kiekis didina apnašas. Valgykite ir gerkite sveikesnius maisto produktus, tokius kaip šviežios daržovės, kviečiai bei mažo riebumo pieno produktai. Gerkite daug vandens. Venkite gazuotų gėrimų, nes jie kenkia dantims. Venkite tabako, nes jis gali sukelti įvairias dantenų ligas bei burnos vėžį. Taisyklinga mityba yra labai svarbi kiekvienos dienos dalis.

Suplanuokite vizitus pas dantistą iš anksto

Nepriklausomai nuo to, kokie sveiki yra jūsų dantys, labai svarbu reguliariai lankytis pas odontologą. Jei pastebėsite raudonų mazgelių, taškelių arba kitų pokyčių burnoje, kuo greičiau kreipkitės į savo odontologą. Ši rutina išgelbės jus nuo galimų didelių išlaidų dantenų ir dantų gydymui. Jūsų dantistas suteiks visapusišką procedūrą, kuri užtikrins sveikesnius ir švaresnius dantis.

Asmeninė higiena yra būtina kiekvienam. Gera dantų priežiūra yra kone pagrindas gerai bendrai savijautai užtikrinti. Viskas ko reikia, tai šiek tiek atidumo, laiko sau ir užsispyrimo kiekvieną dieną pagalvoti ir padaryti tai, ko reikia jūsų baltiems dantukams.

Scroll to Top