Dantų balinimo priemonių įvairovė

Šiais laikais televizijos ekranuose ir žurnalų viršeliuose mums šypsosi pavydėtinai baltos šypsenos sveikais ir gražiais dantimis. Pagalvojate, aš irgi noriu tokios baltos šypsenos. Tiesa ta, kad spaudoje dažniausiai yra naudojamos retušavimo programos, o realybėje – labai nedaug natūraliai akinančiai baltų šypsenų. Tai pavydėtini genai ir įgimta kaulų spalva. Tačiau yra keletas natūralių ir ne tik natūralių būdų prižiūrėti savo dantis ir neleisti kavai ir raudoniesiems gėrimams nudažyti jūsų dantis.

Vienas iš natūralių būdų yra obuoliai. Juose yra tam tikrų rūgščių, kurios kartais naudojamos dantų balinimo produktuose. O kadangi jie kietesni tai veikia panašiai kaip dantų šepetėlis. Taigi griauždami obuolius ne tik maitinatės sveikai, bet ir rūpinatės savo dantimis. Kita natūrali priemonė – kokoso aliejus. Jis padeda įsisavinti magnį ir kalcį, kurie yra reikalingi sveikiems dantims ir kaulams. Dar dantų balinimui galima naudoti citriną, jos rūgštis taip pat turi balinančių savybių, tik reikia būti atsargiems, nes dažnas nesaikingas jos vartojimas gali padidinti dantų jautrumą. Sodą naudojo mūsų senoliai, ji turi balinančių savybių. Sodą taip pat naudoja kai kurių dėmių šalinimui iš audinių. Druska irgi tinka dantų balinimui, tačiau gali pažeisti dantų emalį, todėl ją reiktų naudoti atsargiai, rinktis mažesnius kristalus arba vartoti ypač retai.

Kita kategorija tai priemonės skirtos dantų balinimui namuose. Dantų balinimo juostelės. Jos pagamintos iš plastiko, o ant jų yra balinantis gelis su peroksidu. Jas naudoti labai paprasta, ne brangu ir gan efektyvu. Kitas būdas – dantų balinimo pieštukai, kurie naudojami taip pat po dantų balinimo procedurų pas stomatologą. Dantų balinimo pieštukai padeda ilgiau išlaikyti baltus dantis. Ypač tinka žmonėms, kurių dantys turi skirtingus atspalvius, nes pieštuku balinamas kiekvienas dantis atskirai. Dantų balinimo geliai, jų sudėtyje yra karbamido peroksido, kuris yra šiek tiek silpnesnis už vandenilio peroksidą. Tokius gelius naudoja ir stomatologai. Kartu su geliais yra naudojamos kapos – jos padeda gelį tolygiai paskirstyti ant dantų. Taip pat efektyvi priemonė – remineralizuojantys geliai, kurie taip pat dažnai naudojami po balinimo procedurų pas stomatologą. Į jo sudėtį įeina kalcio junginiai. Balinimo procesui pagreitinti, namų sąlygomis, naudojamos mini LED lemputės. Jos aktyvina gelio poveikį.

Vieni dantis balina namuose, nes neturi laiko reguliariems apsilankymams pas stomatologą, o kiti priešingai – mano, kad paprasčiau dantis balintis pas profesionalą. Nepamirškite, kad dantų balinimas yra kosmetinė procedūra ir besaikis balinimo priemonių vartojimas kenkia dantų emaliui. Kadangi burnos higienos priemonės, kaip ir kosmetika ar buitinė chemija, savo sudėtyje turi parabenų, fosfatų ir chloro, juos reikia vartoti saikingai.

Scroll to Top