7 natūralūs patarimai baltesniems dantims

Balintus, ryškiai baltus dantis matome beveik kasdien. Tradiciniai balinimo būdai kaip balinimo pastos arba odontologų procedūros yra efektyvus, tačiau kartais sukelia dantų jautrumą bei skausmą. Tiems, kurie nenori bandyti šių dantų balinimo būdų yra keli patarimai kurie gali padėti jūsų šypsenai tapti baltesnei natūraliai.

Pirmas žingsnis – „Gera burnos higiena„ – sako Artūras Glosmanas, dantistas, dirbantis Beverly Hills. „Jei kažkas yra sveika, tuomet tai ir atrodo gražiai. Jei tai nesveika, joks skaičius baltų dantų nebus gražus“.

Štai keletas patarimų ką daryti (ir ko ne) baltesniems dantims ir galbūt sveikesnei šypsenai.

1. Traškūs vaisiai ir daržovės

Traškūs vaisiai turi medžiagų, kurios padeda pašalinti dėmes nuo dantų ir sukurti iliuziją, jog dantys baltesni. „Jie lyg natūralūs dantų šepetėliai“ – sako Glosmanas.Valgykite obuolius, salierus bei morkas, kuriuose yra pakankamai medžiagų išvalyti dantims, nesukeliant jokio pavojaus dantų emaliui, teigia Emanuel Layliev, odontologas iš New Yorko. „Kuo traškesni vaisiai – tuo geriau.“

2. Dantų valymas tarpdančių siūlu

„Žmonės nepakankami įvertina, kiek įtakos dantų baltumui turi tarpdančiai“ – sako Glosmanas.“Jei jūs tiesiog išvalytumėte tarpdančius, pašalintumėte labai daug nešvarumų ir tai jūsų dantims suteiktų daugiau baltumo„.Ir nesvarbu, kaip gerai nubalinti bus jūsų dantys, jie vistiek nebus apsaugoti nuo dantenų kraujavimo, tad jis rekomenduoja valyti tarpdančius bent du kartus per dieną.

3. Sūris

Yra vis daugiau įrodymų, jog nedidelis kiekis sūrio po valgio gali apsaugoti dantis nuo ėduonies ir suteikti emaliui naudingų medžiagų ir tarsi atstatyti jį.Dar prie to paties: „Pienas ir jogurtas taip pat labai sveika dantims, nes juose yra daug mineralų: kalcio bei fosforo, kurie atstato dantų emalį“ – sako Lisa Drayer, knygos „Grožio dieta“ autorė.

4. Becukrė guma su ksilitoliu

Ksilitolis yra natūralus saldiklis, kuris apsaugo nuo apnašų. Apnašos „maitinasi“ cukrumi, o ksilitolio jos „nevirškina“. Ksilitolis taipogi neautralizuoja burnos pH lygį ir padidina seilių gaminimasi. „Seilės tai lyg natūralūs burnos valiklis“ – sako Glosmanas. „Jos pasiekia viską: visus tarpus bei plyšius“.Tačiau atminkite, jog visuomet yra kita medalio pusė – seilės gali išvalyti, tačiau jos taip pat gali būti bakterijų nešiotojos, todėl mažas cukraus kiekio vartojimas ir dantų valymas du kart per dieną vistiek išlieka svarbus kriterijus.

5. Abejotinas būdas: braškės su šokoladu

Yra labai mažai įrodymų (dažniausiai humoristinių), jog braškės balina dantis. Dar daugiau, šokoladas gali suveikti kaip antibakterinis elementas, dėl kakavos pupelių, taigi reiškia, jog gali sumažinti ir bakterijų kiekį. Tačiau šokolade vistiek yra cukraus, tad šiuo būdu piktnaudžiauti nepatartina.

6. Soda – vertėtų vengti

„Sodoje yra elementų, kurie gali panaikinti dantų dėmes, tačiau tai nėra idealiausias ilgalaikisdantų balinimo būdas“, – sako Kimberly Harms, Amerikos odontologų asociacijos vyresnioji patarėja. „Dantų balinimas soda gali visiškai pažeisti dantų emalį (šiuo atveju dantys ne tik kad nebus baltesni, bet ir pajuoduos). Geriau sodą yra įmaišyti į dantų pastą valantis dantis.

7. Citrina ir actas – pamirškite

Kalbama, jog citrina arba obuolių sidras su actu balina dantis, tačiau tai gali pažeisti emalį. „Aš neičiau šiuo keliu“ – sako Glosmanas.

Scroll to Top